Vloeistofkerende afdichtingen voor de industrie

Sectoren


Hier zijn wij werkzaam

Vloeistofdichtheid van groot belang

Petrochemie
Vloeistofdichtheid is in de petrochemie van zeer groot belang. De verwerking en opslag van grote hoeveelheden gevaarlijke vloeistoffen in raffinaderijen en chemiebedrijven noodzaakt het voorkomen van vloeistoflekkage.

Safewaves biedt een volledig programma voor het vloeistof dichtmaken van pompputten, leidingdoorvoeringen en opvangbakken.

Onze producten zijn chemisch bestendig, vloeistofkerend en duurzaam. Een aanvullende brandwerende afdichting behoort ook tot de mogelijkheden. Safewaves is thuis in de petrochemie.

  Hoge eisen voor gevaarlijke vloeistoffen

  Tankopslag
  De behandeling en opslag van grote hoeveelheden gevaarlijke vloeistoffen in tankparken stelt hoge eisen aan het voorkomen van vloeistoflekkage.

  Het vloeistofdicht maken en houden van opvangbekkens in tankparken kan zeer tijdrovend en kostenintensief zijn. Safewaves biedt hiervoor nieuwe saneringsconcepten. Deze voldoen aan de eisen van de klant én aan de huidige wettelijke voorschriften, zoals PGS-29.

  Onze kostengunstige oplossingen zijn geschikt voor zowel betonnen, aarden als met asfalt beklede opvangbekken. Of het nu gaat om het afdichten van voegen, leidingdoorvoeren of vloeistofdicht bekleden van een volledige tankput. Safewaves heeft hiermee de afgelopen jaren een hoge klanttevredenheid bereikt.

  Noodzaak van goed functioneren

  Energie
  Een continue stroomvoorziening is noodzaak voor het goed functioneren van onze maatschappij. De stroomnetten en transformatorstations spelen hierbij een centrale rol.

  Olie met een temperatuur tot 100 ºC wordt gebruikt voor het koelen van de transformator. In geval van lekkage wordt deze olie opgevangen in een betonnen bak. Vele, vaak oudere van deze opvangbakken zijn niet vloeistofdicht. Dit is een gevaar mens en milieu, en verstoort bovendien de stroomvoorziening.

  Speciaal voor deze toepassing heeft Safewaves een afdichtingsconcept ontwikkeld. Een Polysulfide bekleding dicht de bakken vloeistofdicht af. Sanering van de ondergrond is hierbij niet nodig. Het systeem is door Kiwa gecertificeerd voor transformatorolie van 100 ºC. Het kan zowel bij renovatie als bij nieuwbouw worden toegepast.

   Machines vormen het hart

   Productie
   Overal waren goederen of waren geproduceerd worden, vormen machines het hart van het bedrijf. Bij veel machines wordt gebruikgemaakt van vloeistoffen, zoals (hydrauliek)olie, brandstoffen of bepaalde chemicaliën. Voorbeelden hiervan zijn pompen, compressoren, generatoren en persen.

   Meestal staan deze machines in lekbakken of op een vloeistofdichte vloer. Als hier gebreken aan zijn, kunnen bij lekkage vloeistoffen in de grond dringen en vervuilen.

   Safewaves biedt een compleet programma om de vloeistofdichtheid voor jaren te garanderen. Installatie kan vaak worden uitgevoerd zonder verstoring van het productieproces. Wij informeren u graag over de beste oplossing!

   Van A naar B

   Logistiek
   De laatste jaren is er een enorme toename in distributie, transportbedrijven en opslag. Door het intensieve gebruik van bijvoorbeeld vorkheftrucks, wordt de betonnen vloer zwaar belast. Met name bij overgangsvoegen kan het beton kapotgaan. Als dit niet gerepareerd wordt, verslechtert de vloer. Dit levert vertragingen en beschadigingen aan de voertuigen op. Safewaves biedt een range aan producten om uw betonnen vloeren snel en eenvoudig te repareren.

   Vooral bedrijven gespecialiseerd in distributie en opslag van vloeistoffen moeten voldoen aan hoge veiligheidsregels bij de handling van deze vloeistoffen. Voorkom lekkages en zorg voor de juiste afdichting van naden, scheuren en kieren in vloeren met onze unieke Polysulfide afdichtingen.

    Vragen of advies nodig? Neem contact op!